Τον Απρίλιο του 2020 ο ABT παρουσίασε το Audi RS6-R με 740 άλογα, το οποίο βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 125 αυτοκινήτων. Όλα πουλήθηκαν γρήγορα, γι’αυτό ο γερμανικός οίκος μας δείχνει σήμερα την έκδοση που διαδέχεται το RS6-R. Ο λόγος για το Audi RS6 Johann Abt Signature Edition, με τον βελτιωτικό οίκο να κατασκευάσει μόλις 64 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε έξι αυτοκίνητα ανά μήνα και είναι εξ’ολοκλήρου χειροποίητα, ενώ θα το καθ’ένα θα φέρει την υπογραφή ενός μηχανικού της ΑΒΤ, που θα είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του.

Μηχανικά, η πιο άγρια εκδοχή του superwagon της Audi αποδίδει 800 άλογα και 980 Nm ροπής, όταν από το εργοστάσιο ο 4,0-λιτρος twin-turbo κινητήρας του μοντέλου αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπή. Η αύξηση της απόδοσης έχει επιτευχθεί με την τοποθέτηση νέων turbos, νέου προγράμματος (ABT Engine Control), ενώ υπάρχει και sport εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις, διαμέτρου 102 χλστ. έκαστη.

Για το 0-100 χλμ/ώρα το Audi RS6 Johann Abt Signature Edition χρειάζεται μόλις 2,91 δευτ., για τα 0-200 χλμ/ώρα απαιτεί 9,79 δευτ., ενώ τα 0-300 χλμ/ώρα έρχονται σε 28,35 δευτ. Η τελευταία μέτρηση είναι 20 δευτ. πιο γρήγορη από το εργοστασιακό μοντέλο.

Ο ABT έχει τοποθετήσει ένα νέο αεροδυναμικό bodykit, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon, μειώνοντας το συνολικό βάρος κατά 150 κιλά. Αυτό αποτελείται από μπροστά spoiler, αεραγωγούς, μαύρη γρίλια, αεροτομή, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη.

Τέλος, υπάρχουν ζάντες 22 ιντσών, που κάθε μια είναι κατά 3,5 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την εργοστασιακή. Ακόμα υπάρχουν χαμηλότερα ελατήρια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέες αντιστρεπτικές και στο εσωτερικό συναντάμε carbon επιλογέα ταχυτήτων, ABT λογότυπα και φωτιζόμενα μαρσπιέ. Το κόστος του RS6 Johann Abt Signature Edition πακέτου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά θα είναι σίγουρα ακριβότερο από το RS6-R, που κόστιζε €69.900.