Audi RS6-R by ABT με 740 άλογα

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την R έκδοση του βελτιωμένου -από τον ABT- RS7, σήμερα βλέπουμε την αντίστοιχη του RS6. Μηχανικά, η άγρια εκδοχή του superwagon της Audi αποδίδει 740 άλογα και στα 920 Nm ροπής, όταν -όπως ξέρεις- από το εργοστάσιο ο 4,0-λιτρος twin-turbo κινητήρας του μοντέλου αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπή.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,2 δευτ., ή 0,4 δευτ. ταχύτερα από το εργοστασιακό μοντέλο, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα, (+15 χλμ/ώρα).

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, όμως, έρχονται στο αισθητικό κομμάτι, όπου ο ABT έχει τοποθετήσει ένα νέο αεροδυναμικό bodykit, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon.

Αυτό αποτελείται από μπροστά spoiler, αεραγωγούς, μαύρη γρίλια, αεροτομή, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη, ενώ πλέον υπάρχουν τετραπλές μαύρες απολήξεις εξατμίσεων διαμέτρου 102 χλστ. αντί για τις οβάλ, που φέρει από το εργοστάσιο το RS6.

Τέλος, υπάρχουν ζάντες 22″, χαμηλότερα ελατήρια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέες αντιστρεπτικές και στο εσωτερικό συναντάμε carbon επιλογέα ταχυτήτων, ABT λογότυπα, φωτιζόμενα μαρσπιέ και ειδικό σήμα “1 of 125”, καθώς το πακέτο θα βγει σε μόλις 125 αντίτυπα. Το κόστος του RS6-R πακέτου ορίζεται στα €69.900.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...