Η Europcar απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της VW

Σχετικά άρθρα

Η Europcar, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στην Ευρώπη, απέρριψε πρόταση για την εξαγορά της ύψους 2,2 δισ. ευρώ από την Volkswagen. Συγκεκριμένα, η πρόταση της VW, για εξαγορά στα 44 σεντ ανά μετοχή, κρίθηκε πολύ χαμηλή από τους υπεύθυνους της Europcar, σε μια προσφορά που υποβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο και απορρίφθηκε.

Η Volkswagen επιμένει για την εξαγορά και αναμένεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος να επανέλθει με υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της Europcar, η μετοχή της οποίας κέρδισε 9,5% την Τετάρτη, το υψηλότερο των τελευταίων 6 εβδομάδων.

Η Volkwagen εξετάζει τη συνεργασία με την Europcar, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τα σημεία προώθησης του νέου στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναπτύσσει. Εξάλλου, η εταιρεία δεν είναι ακόμα σίγουρη για το πώς θα διαμορφωθεί η αξία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όταν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για λίγα χρόνια.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Volkswagen θα μπορεί να εκμεταλλευθεί τα περίπου 1.150 καταστήματα της Europcar σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και στα κέντρα των πόλεων. Μέσω αυτών θα μπορεί να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για επιχειρήσεις ταξί ή τον διαμοιρασμό διαδρομών (ride-sharing).

Έτσι, η Volkswagen θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, η οποία προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών. Επίσης, μέσω της πιθανής συνεργασίας με τη Europcar, η Volkswagen θα μπορεί να διαφημίσει περισσότερο τα ID μοντέλα της, προωθώντας τα σε περισσότερους οδηγούς.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr