Αυτές είναι οι αλλαγές στη χάραξη της πίστας του Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

Οι διοργανωτές του GP στο Abu Dhabi και η διοίκηση της πίστας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τις αλλαγές που θα φέρει η χάραξη του Yas Marina Circuit, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις και θέαμα.

Έτσι, το φετινό φινάλε της σεζόν θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα και βελτιωμένη χάραξη, καθώς θα υποστεί σημαντικές αλλαγές κατά τους επόμενους μήνες, ειδικά σε τρεις περιοχές: τη φουρκέτα στη στροφή 7, στο τμήμα νότια της μαρίνας, ξεκινώντας από την στροφή 11, και στο τμήμα του ξενοδοχείου, ξεκινώντας από τη στροφή 17.

Σκοπός του επανασχεδιασμού της διαδρομής είναι να βοηθήσει τις ευκαιρίες για προσπεράσεις, στην πίστα όπου η Mercedes κέρδισε έξι συνεχόμενες φορές, μεταξύ 2014 και 2019, καθώς ο Max Verstappen κέρδισε με τη Red Bull στον αγώνα του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα χάραξη εξαλείφει το chicane και διευρύνει την φουρκέτα στη στροφή 7, ενώ αφαιρεί τις τέσσερις “αιχμηρές” γωνίες στις στροφές 11, 12, 13 και 14, οι οποίες αντικαθίστανται από μια μεγάλη καμπή. Τέλος, ανοίγει η ακτίνα των στροφών 17, 18, 19 και 20, και δημιουργείται μια ταχύτερη ροή στο συγκεκριμένο τμήμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...