Νέα μπαταρία για το Sono Sion

Σχετικά άρθρα

H Sono Motors τοποθετεί μια νέα μπαταρία στο Sion, χωρητικότητας 54 kWh που επεκτείνει την αυτονομία του αυτοκινήτου από τα 255 χλμ στα 305 χιλιόμετρα. Η νέα μπαταρία δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, νικέλιο και μαγγάνιο και μπορεί να φορτίσει με ρυθμό έως και 75 kW.

Η Sono λέει πως η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 3.000 κύκλων φόρτισης, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να διανύσει περίπου 900.000 χλμ. Η παραγωγή του Sion θα ξεκινήσει το 2022, με την εταιρία να έχει δεχτεί ήδη περισσότερες από 13.000 προκαταβολές.

Το Sion θα κατασκευάζεται στη Σουηδία και κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα 120 kW (163 ίππων) και 270 Nm ροπής. Στο αμάξωμα του υπάρχουν 330 φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία είναι αρκετά για να προσθέσουν 35 χλμ αυτονομίας ανά ημέρα.

Τα 330 κελιά μπορούν να παράγουν μέγιστη ισχύ 1.204 watts με απόδοση 24%. Και καθώς διαθέτει αμφίδρομη τεχνολογία φόρτισης, το Sion μπορεί να αντλήσει, να αποθηκεύσει και να μοιράσει ενέργεια, είτε σε άλλο αυτοκίνητο, είτε σε κάποια άλλη ηλεκτρική συσκευή. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 140 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...