Και κάπως έτσι, το σήριαλ της ανανέωσης του επτά φορές πρωταθλητή με την ομάδα της Mercedes-AMG F1 έλαβε τέλος, καθώς μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Lewis Hamilton θα παραμείνει στην ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατάσταση, το 2021 μπήκε για τον Hamilton χωρίς να έχει συμβόλαιο, με τον 36χρονο Βρετανό και τη Mercedes να επέμεναν πάντα ότι ήταν θέμα του πότε, και όχι εάν, θα υπάρξει νέο συμβόλαιο.

Η Mercedes αναφέρει ότι ένα σημαντικό μέρος της νέας συμφωνίας βασίζεται στην κοινή δέσμευση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό θα έχει τη μορφή ενός κοινού φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο θα έχει αποστολή να υποστηρίζει μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ένταξη σε όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμoύ, με τον Hamilton να τονίζει:

Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω για 9η σεζόν με τη Mercedes. Η ομάδα μας έχει επιτύχει απίστευτα πράγματα μαζί και ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε την επιτυχία μας ακόμη περισσότερο, ενώ συνεχώς αναζητούμε βελτίωση, τόσο εντός όσο και εκτός της πίστας. Είμαι εξίσου αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι που ξεκινήσαμε να κάνουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο διαφορετικό για τις μελλοντικές γενιές και είμαι ευγνώμων που η Mercedes υποστήριξε εξαιρετικά την έκκλησή μου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Είμαι περήφανος που λέω ότι προχωράμε αυτήν την προσπάθεια φέτος, εγκαινιάζοντας ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία και την ένταξη στο άθλημα. Εμπνέομαι από όλα όσα μπορούμε να χτίσουμε μαζί και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα τον Μάρτιο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής και κάτοχος του 33% της ομάδας, Toto Wolff δήλωσε:

Ήμασταν πάντα ευθυγραμμισμένοι με τον Lewis ότι θα συνεχίσουμε μαζί, αλλά η πολύ ασυνήθιστη χρονιά που είχαμε το 2020 σήμαινε ότι χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μαζί, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την αθλητική μας σχέση για μια άλλη σεζόν και να ξεκινήσουμε ένα μακροπρόθεσμο έργο ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα στην κοινή μας δέσμευση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο άθλημά μας.

Τα ρεκόρ του Lewis βρίσκονται δίπλα στα καλύτερα που έχει δει ο κόσμος του αθλητισμού, και είναι πολύτιμος πρεσβευτής για τη μάρκα μας και τους συνεργάτες μας. Η ιστορία της Mercedes και του Lewis έχει γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματός μας τις τελευταίες οκτώ σεζόν και είμαστε πεινασμένοι να αγωνιστούμε και να προσθέσουμε περισσότερα κεφάλαια σε αυτό.