Δύο -σχεδόν- μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Fabia, η Skoda ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στην πόλη Mlada Boleslav, της Τσεχίας. Η εμπορική πορεία του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το ερχόμενο φθινόπωρο, με τις πωλήσεις του στην Ελλάδα να ξεκινούν από τα τέλη του έτους.

1

Η Τσέχικη εταιρία αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις τροποποιήθηκαν εκτενώς, επενδύοντας 110 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί εκεί η νέα γενιά του δημοφιλούς μικρού αυτοκινήτου της. Αυτό που ξεχωρίζει τη 4η γενιά του Fabia είναι το γεγονός πως μεγαλώνει κατά πολύ σε διαστάσεις, με το αυτοκίνητο να έχει πλέον αντίστοιχες διαστάσεις με αυτές της 4ης γενιάς του Volkswagen Golf. Συγκεκριμένα το μήκος του νέου Fabia ανέρχεται σε 4.108 χλστ., το πλάτος σε 1.780 χλστ., το ύψος σε 1.459 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.564 χλστ.

2

Kατασκευάζεται πάνω στην MQB-A0 πλατφόρμα του VW Group, με τον χώρο αποσκευών να αυξάνεται κατά 50 λίτρα και αγγίζει πλέον τα 380. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αυτός αυξάνεται στα 1.190 λίτρα. Φυσικά η Combi έκδοση της που αναμένεται το 2023 θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερους χώρους.

Η πρώτη γενιά του Fabia, που κυκλοφόρησε το 1999, έκανε περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, με το μοντέλο δεύτερης γενιάς, που ακολούθησε το 2007, να ξεπερνά επίσης τον αριθμό των 1,7 εκατομμυρίων μονάδων που πωλήθηκαν. Συμπεριλαμβανομένης της τρίτης γενιάς, που έκανε το ντεμπούτο της το 2014, η Skoda έχει παραδώσει παγκοσμίως περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια Fabia.

3Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Νέα Skoda Fabia