Η Volvo και η μητρική της εταιρεία, Geely, συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια νέα κοινοπραξία υπό το όνομα Aurobay, υλοποιώντας σχέδια που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη συγχώνευση των σχετικών δραστηριοτήτων σε μία νέα αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα.

Η νέα εταιρεία θα είναι παγκόσμιος προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων στα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, συστημάτων μετάδοσης και υβριδικών λύσεων. Η Aurobay θα ανήκει αρχικά από κοινού στη Volvo και την Geely Holding.

Ως μέρος της δημιουργίας της, η Volvo θα μεταφέρει κατά τους επόμενους μήνες στην κοινοπραξία όλα τα περιουσιακά στοιχεία της θυγατρικής πλήρους κατοχής της, Power Engineering, στη Σουηδία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μονάδα κινητήρων που βρίσκεται στο Σκόβντε στη Σουηδία, μαζί με την ομάδα έρευνας και εξέλιξης, το εργοστάσιο κινητήρων της στην Κίνα, καθώς και άλλα σχετικά περιουσιακά στοιχεία.

Η δημιουργία της αυτόνομης κοινοπραξίας και η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων επιτρέπουν στη Volvo να εστιάσει πλήρως στην εξέλιξη της νέας γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων της στα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία στοχεύει έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο μισό από υβριδικά, με συστήματα κίνησης τα οποία θα προμηθεύει η Aurobay. Έως το 2030, η Volvo έχει στόχο κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Η νέα αυτόνομη εταιρεία φιλοδοξεί επίσης να προμηθεύει πελάτες έξω από το Geely Holding Group, ενώ σκοπεύει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προμήθεια συστημάτων κίνησης με λογικό κόστος, που θα προσφέρουν υψηλή ποιότητα και χαμηλές εκπομπές.