Η Alfa Romeo και η Sauber Motorsport μόλις ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν την συνεργασία τους στην Formula 1, καθώς η ελβετική ομάδα και η ιστορική ιταλική μάρκα υπέγραψαν νέο συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας, με ετήσιες αξιολογήσεις. Η ανανέωση αυτής της σχέσης έρχεται σε μια περίοδο που το σπορ ετοιμάζεται για τους νέους κανονισμούς, με τη συνεργασία να έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για προοδευτική βελτίωση κάθε χρόνο.

Επιπλέον, θα επιτρέψει στα δύο μέρη να αναπτύξουν το όραμά τους για το μέλλον σε ένα σταθερό περιβάλλον, επιτρέποντας στη Sauber Motorsport και την Alfa Romeo να εργαστούν για την ανάπτυξη τους, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Sauber Motorsport και της Alfa Romeo δείχνει την επιθυμία και των δύο μερών να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να έχουν μαζί καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Jean-Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo, δήλωσε σχετικά:

Ως μια θρυλική Ιταλική μάρκα, η Alfa Romeo γεννήθηκε στην πίστα. Σήμερα είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να τιμούμε το αγωνιστικό DNA, τοποθετώντας το στο κέντρο του μέλλοντος της μάρκας. Το πάθος και η τελειότητα μας οδηγούν. Η Formula 1 αντιπροσωπεύει ένα εργαστήριο τεχνολογίας αιχμής για το μέλλον του εξηλεκτρισμού της γκάμας μας, το οποίο είναι συνεπές με το όραμα μας για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, οι αγώνες μας προσφέρουν παγκόσμια αναγνωσιμότητα, την οποία επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε για ένα επιτυχημένο μέλλον.

Από την άλλη, ο Frederic Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και της CEO Sauber Motorsport, πρόσθεσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση αυτής της συνεργασίας. Η Alfa Romeo αποτελεί έναν εξαιρετικό συνεργάτη μας τα τελευταία χρόνια και είμαστε ακόμα περισσότερο ενθουσιασμένοι για τα κεφάλαια που θα γράψουμε μαζί στη συνέχεια.

Οι νέοι κανονισμοί μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά και πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε σε θέση να κερδίσουμε πολλά οφέλη μαζί. Ανυπομονούμε για το κοινό μας μέλλον και τη βελτίωση της θέσης μας.

Η σχέση μας παράλληλα είναι πολύ σημαντική και εκτός πίστας για όσα κάνουμε για τα αυτοκίνητα παραγωγής μέσω της Sauber Engineering και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Alfa Romeo σε νέα προγράμματα, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.