Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με τη μητρική της εταιρεία, Geely, για να αποκτήσει το μερίδιο της δεύτερης στην κοινοπραξία των δύο εταιρειών στην Κίνα, με στόχο να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία των εργοστασίων παραγωγής της και του δικτύου πωλήσεών της στη χώρα.

Η απόκτηση ενός επιπρόσθετου μεριδίου 50% στην Daqing Volvo Car Manufacturing Co., και στη Shanghai Volvo Car Research and Development Co., Ltd θα ενισχύσει περαιτέρω την θέση της Volvo στην Κίνα, τη μεγαλύτερη της αγορά και θα μεγιστοποιήσει την έκθεσή της σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη.

Παρόλο που οι δύο εταιρείες που σχηματίζουν την κοινοπραξία περιλαμβάνονται ήδη στις οικονομικές δηλώσεις του Volvo Car Group, το μερίδιο της Volvo στα καθαρά τους έσοδα και τα ίδια κεφάλαια θα αυξηθεί μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ο Hakan Samuelsson, CEO της Volvo, δήλωσε σχετικά:

Με αυτή τη συμφωνία, η Volvo Cars θα γίνει η πρώτη μη-κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρη έλεγχο στις λειτουργίες της στην Κίνα.

ενώ από την πλευρά του, ο Daniel Donghui Li, CEO της Geely, πρόσθεσε:

Το Geely Holding Group και η Volvo Cars εξετάζουν συνεχώς τους καλύτερους τρόπους συνεργασίας και τη δομή των λειτουργιών τους μέσα στο ευρύτερο Group. Αυτό θα δημιουργήσει ένα πιο ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τη Volvo Cars και την Geely Holding.