Δες έχεις δει πιο βελτιωμένη Ferrari F12. Με 1.500 άλογα και διπλά turbo έξω από το καπό

Σχετικά άρθρα

O Aaron Kaufman, τηλεοπτική προσωπικότητα και μηχανικός αυτοκίνητων, πήρε μια Ferrari F12 Berlinetta και την βελτίωσε σε τέτοιο βαθμό, που δεν έχουμε ξανά δει στο παρελθόν.

Το project ξεκίνησε το 2020 και έγινε για λογαριασμό του καναλιού Daily Driven Exotics στο YouTube, αλλά εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εμφάνισε αρχικά κάποιες καθυστερήσεις. Πλέον, όμως, συνεχίζεται κανονικά και βρίσκεται στα τελικά του στάδια, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στη Santa Ana της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ.

Όταν έβγαινε από το εργοστάσιο της Ferrari, ο 6,3-λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της F12 Berlinetta απέδιδε 740 άλογα και 690 Nm ροπής, αλλά διαθέτει -μεταξύ άλλων- διπλά turbo, που τον κάνουν να παράγει περισσότερα από 1.500 άλογα.

Το πρόβλημα με την ιδέα για την τοποθέτηση των turbos είναι ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος στον χώρο του κινητήρα, με τον Kaufman να αναφέρει ότι τον εξέπληξε το γεγονός ότι σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν απίστευτα δύσκολα να εργαστούν.

Έτσι, για να τοποθετηθούν τα turbos έπρεπε να κοπεί το καπό και να μετεγκατασταθούν πολλά εξαρτήματα, όπως το σύστημα εισαγωγής και διάφορες σωληνώσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...