Έχουν περάσει περισσότερα από 65 χρόνια ζωής από τότε που η Citroen έβγαλε στην αγορά το κλασσικό σήμερα DS και μια βρετανική εταιρία, η Electrogenic, δημιούργησε ένα ηλεκτρικό restomod του.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Οξφόρδη διατήρησε το αεροδυναμικό αμάξωμα του αρχικού αυτοκινήτου, αλλά αντικατέστησε τον βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 122 άλογα με 235 Nm ροπής.

Η κίνηση στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω του εργοστασιακού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων του αυτοκινήτου, με τον επιλογέα των ταχυτήτων να βρίσκεται στο τιμόνι.

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 48,5 kWh που χαρίζει 225 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση. Η Electrogenic αναφέρει πως με χρήση φορτιστή 29 kW η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε περίπου 2 ώρες.

Επιπλέον για εκείνους που θέλουν μεγαλύτερη αυτονομία, η εταιρία προσφέρει και μια πρόσθετη μπαταρία που επεκτείνει την αυτονομία στα 320 χλμ.

Η εταιρία βελτίωσε και την υδροπνευματική ανάρτηση του Citroen DS, αντικαθιστώντας την μηχανική αντλία με μια ηλεκτρική αντλία, η οποία είναι πιο αθόρυβη και “προσφέρει καλύτερες επιδόσεις”.