Τον περασμένο Απρίλιο, η Cadillac παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Lyriq και σήμερα έγινε γνωστό ότι το βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου θα ανοίξει στις 18 Σεπτεμβρίου. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να γίνονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους.

Η τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού πολυτελούς SUV θα ξεκινά από τα 59.990 δολάρια, με το αυτοκίνητο να βασίζεται στη νέα αρθρωτή BEV3 πλατφόρμα της GM, η οποία είναι αρκετά ευέλικτη. Πάνω σε αυτή θα κατασκευαστούν συμπαγή crossovers, SUVs, coupes, pickups, σεντάν, crossovers coupes, επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τα Cruise Origin και Cruise Cargo Pod.

Το Lyriq διαθέτει τις νέες Ultium μπαταρίες, που στην έκδοση των 100 kWh θα χαρίζουν αυτονομία 483 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, καθώς το αυτοκίνητο έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του αγγίζει τα 4.996 χλστ., το πλάτος του 1.977 χλστ., το ύψος του 1.623 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του τα 3.094 χλστ.. Μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες 20″ έως 22″, με τον χώρο αποσκευών να μπορεί να φτάσει έως και τα 1.723 λίτρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας στην έκδοση με την μπαταρία των 100 kWh είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 345 άλογα, με 440 Nm ροπής. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρει το μοντέλο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς και σε Performance έκδοση, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Cadillac Lyriq. Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 και μετά