Στην έκθεση της Γενεύης του 2017, η Aston Martin ανακοίνωσε την ίδρυση του νέο της υπο-brand, AMR, με τις Rapide AMR και Vantage AMR Pro να είναι οι δύο πρώτες δημιουργίες του.

Έκτοτε, η AMR βγάζει στην αγορά τις ακραίες προτάσεις AMR και AMR Pro για όλα τα μοντέλα της γκάμας της Aston Martin, με εκτενείς βελτιώσεις στο πλαίσιο, στο στήσιμο και στον κινητήρα.

Από το εργοστάσιο της βρετανικής εταιρίας βγήκαν μόλις επτά Vantage AMR Pro, και μια εξ’αυτών πωλείται από την GVE London. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 320 μίλια (515 χλμ.), με την εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων να ζητά 1,5 εκατομμύριο λίρες για να την αποχωριστεί, που μεταφράζεται σε €1.765.000, με τη σημερινή ισοτιμία.

Η Vantage AMR Pro φορά τον αγωνιστικό V8 GT4 κινητήρα της Aston Martin Racing απόδοσης 500 ίππων, με την ανάρτηση να είναι ρυθμιζόμενη. Επιπλέον, διαθέτει μονομπούλωνες ζάντες 19″ με ελαστικά Michelin Pilot Cup 2. Ο χρωματισμός της είναι ίδιος με αυτόν της αγωνιστικής V8 Vantage GTE και μοιράζεται με αυτή το ίδιο καπό και την ίδια αεροτομή.

Επίσης διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια, φαρδύτερο μπροστά μετατρόχιο, επιθετικό splitter, φουσκωμένα φτερά και νέο πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό συναντάμε άφθονο carbon, roll cage και Alcantara επενδύσεις.