Η Aston Martin στη Γενεύη ανακοίνωσε ένα νέο υπο-brand, το AMR με τις Rapide AMR και Vantage AMR Pro να είναι οι δύο πρώτες δημιουργίες του. Το υπο-brand AMR θα βγάζει στην αγορά ακραίες προτάσεις AMR και AMR Pro για όλα τα μοντέλα της γκάμας της Aston Martin.

Η Aston Martin τονίζει πως οι GT8 και GT12 εκδόσεις της Vantage, έδειξαν πως οι πελάτες της θέλουν τέτοιες εκδόσεις, γι’αυτό και αυτή αποφάσισε τη δημιουργία του νέου υπο-brand. Οι “απλές” AMR θα αναπτυχθούν από τους μηχανικούς της κεντρικής ομάδας παραγωγής, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικές AMR Pro που θα εστιάζουν στο μειωμένο βάρος και στο carbon σώμα έτοιμο για χρήση εντός πίστας, από το τμήμα Q.

Η Vantage AMR Pro φορά τον αγωνιστικό V8 GT4 κινητήρα της Aston Martin Racing απόδοσης 500 ίππων, με την ανάρτηση να είναι ρυθμιζόμενη. Φορά μονομπούλωνες ζάντες 19″ με ελαστικά Michelin Pilot Cup 2. Ο χρωματισμός της είναι ίδιος με την αγωνιστική V8 Vantage GTE και μοιράζεται με αυτή το ίδιο καπό και την ίδια αεροτομή. Επίσης διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια, φαρδύτερο μπροστά μετατρόχιο, επιθετικό splitter, φουσκωμένα φτερά και νέο πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό συναντάμε άφθονο carbon, roll cage και Alcantara επενδύσεις. Μόλις 7 μονάδες της Vantage AMR Pro θα βγούνε στη παραγωγή.

Η Rapide AMR είναι λιγότερο σκληροπυρηνική και φορά τον V12 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 600 ίππων με τελική ταχύτητα 337 χλμ/ώρα και με τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, ζάντες 21″, νέα γρίλια, μπροστά splitter, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή. Στο εσωτερικό της υπάρχουν carbon καθίσματα, carbon μέρη και Alcantara επενδύσεις. Η παραγωγή της Rapide AMR θα περιοριστεί σε 210 μονάδες.