Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε ότι ο Carlos Sainz και ο Charles Leclerc αποτελούν το καλύτερο οδηγικό δίδυμο από οποιαδήποτε ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, και είναι αυτό που βοηθάει σημαντικά την ιταλική ομάδα στην προσπάθεια της για την επιστροφή στην κορυφή.

Κάνοντας την κριτική του για το πρώτο μισό της σεζόν και με την Ferrari να βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών (ισοβαθμώντας με την McLaren, με 163 βαθμούς), ο Binotto δηλώνει πολύ χαρούμενος με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του και θεωρεί πως οι οδηγοί του κάνουν εξαιρετική δουλειά, τονίζοντας:

Είμαι πολύ χαρούμενος για πολλούς λόγους. Αρχικά πιστεύω πως έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στη Formula 1. Δεύτερον, είμαι πολύ χαρούμενος διότι ξέρουμε πως ο Charles είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός και βελτιώνεται πολύ. Είχε μεγάλες ευκαιρίες μέχρι και για νίκη φέτος. Η πρώτη ήταν στο Μονακό και για τους λόγους που ξέρουμε, αυτό δεν συνέβη.

Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, πιστεύω πως ο Carlos έχει προσαρμοστεί πολύ καλά. Βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα και πιέζει ιδιαίτερα τον Charles, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες. Είμαι σίγουρος πως οι δύο οδηγοί μας θα μας δώσουν μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.

Στην πρώτη του χρονιά με την Ferrari, o Carlos Sainz έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 83 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Charles Leclerc, που βρίσκεται στην 7η θέση. Και αυτό, παρά το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει κάποια pole position, με τον Mονεγάσκο να έχει δύο pole φέτος.

Αναφερόμενος στην πολύ μικρή διαφορά των δύο οδηγών της Ferrari, ο Binotto είπε:

Το να έχουν και οι δύο από 80 βαθμούς δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχει μια ομάδα δυνατούς οδηγούς που δίνουν βαθμούς στην ομάδα τους.