Η Ferrari θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση του power unit της

Σχετικά άρθρα

Η Scuderia Ferrari αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να φέρει μια σημαντική αναβάθμιση του power unit της SF21 αργότερα τη τρέχουσα σεζόν. Παρότι υπάρχει ο περιορισμός από τους κανονισμούς για τους κατασκευαστές κινητήρων να φέρουν μόνο μια αναβάθμιση του κινητήρα σε σχέση με πέρυσι, η Ferrari μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει ακόμα όλες τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει για το 2021.

Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές κινητήρων έφεραν τις αναβαθμίσεις τους στην αρχή του έτους, και έτσι οι κινητήρες τους πρέπει να τηρούν τις ίδιες προδιαγραφές καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν. Η Ferrari αντ ‘αυτού χρησιμοποιεί -μέχρι σήμερα- ορισμένα στοιχεία που είχε ο κινητήρας του 2020.

Έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο μερικά αναβαθμισμένα μέρη στον πολύ βελτιωμένο κινητήρα του 2021, επιτρέπεται στην ιταλική ομάδα να εισαγάγει νέα στοιχεία, όταν φέρει την τελική έκδοση του power unit της. Παρότι το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής των νέων μερών του κινητήρα δεν είναι σαφής, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, επιβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν το ιταλικό Grand Prix, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 με 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο power unit που θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Charles Leclerc από το Βελγικό GP, καθώς η σύγκρουση του με τον Lance Stroll στο Ουγγρικό GP κατέστρεψε τον κινητήρα της Ferrari, θα είναι με τις τρέχουσες προδιαγραφές.

Μιλώντας για τον αναβαθμισμένο κινητήρα, ο Binotto είπε:

Θα φέρουμε αναβαθμίσεις στο power unit. Απλώς για να διευκρινίσω ποιοι είναι οι κανονισμοί το 2021: μπορείς να έχεις ένα ολοκαίνουργιο power unit για το 2021. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φέρεις μια αναβάθμιση σε όλα τα εξαρτήματα του power unit, ανεξάρτητα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, το turbo, την MGU-H, τις μπαταρίες, την MGU-K, κ.λπ.

Αλλά αυτό που κάναμε εμείς στην αρχή της σεζόν είναι ότι δεν τελειώσαμε ολόκληρο το power unit. Έτσι, υπάρχουν ακόμα στοιχεία που είναι αυτά που έφερε το power unit του περασμένου έτους. Και θα φέρουμε μια εξέλιξη αυτών. Έτσι, νομίζω, αυτό θα είναι για εμάς ένα σημαντικό βήμα για το τέλος της σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...