Η NHTSA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε επίσημη έρευνα για την ασφάλεια του Autopilot της Tesla μετά από μια σειρά ατυχημάτων.

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων στη ανακοίνωσή της αναφέρει πως από τον Ιανουάριο του 2018 έχει καταγράψει συνολικά 11 ατυχήματα στα οποία αυτοκίνητα της Tesla “ενεπλάκησαν σε ατυχήματα και στη συνέχεια χτύπησαν ένα ή περισσότερα οχήματα”.

Από τα 11 ατυχήματα, τα 4 συνέβησαν το 2021, με το πιο πρόσφατο να σημειώνεται στο Σαν Ντιέγκο τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την NHTSA, από τα παραπάνω ατυχήματα υπήρξε 1 θάνατος και 17 τραυματίες. Τα περισσότερα από τα ατυχήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στους δρόμους υπήρχαν μέτρα προστασίας, όπως προειδοποιητικός φωτισμός, κώνοι κτλ.

Η NHTSA έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το σύστημα Autopilot που είναι εγκατεστημένo σε περίπου 765.000 Models S, Model X, Model 3 και Model Y, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014-2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NHTSA:

Η έρευνα θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την υποβοήθηση και την συνδρομή του οδηγού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος Autopilot.

Τέλος, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα της Tesla έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα δυστυχήματα στις ΗΠΑ από το 2016 μέχρι σήμερα.