Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της παγκοσμίως για τον Σεπτέμβριο κατά 40% σε σχέση με τον προγραμματισμό της εξαιτίας της έλλειψης τσιπ.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων είχε στόχο να κατασκευάσει κάτι λιγότερο από 900.000 αυτοκίνητα, αλλά υποβάθμισε αυτόν τον στόχο στα περίπου 500.000 οχήματα.

Παράλληλα, η Toyota δήλωσε πως αυτόν τον μήνα αντιμετωπίζει ένα απρόβλεπτο επιχειρηματικό περιβάλλον εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στις αναδυόμενες χώρες, της απουσίας τσιπ και της αύξησης των τιμών των υλικών.

Λόγω έλλειψης σε τσιπ, η Ford θα κλείσει προσωρινά για μια εβδομάδα το εργοστάσιο συναρμολόγησής της στο Κάνσας Σίτι, εκεί όπου κατασκευάζει το F-150. Το εργοστάσιο θα κλείσει από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Toyota ελπίζει πως το Yaris Cross αλλά και ο διάδοχος του Aygo θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρία κατέχει σήμερα το 5,9% του μεριδίου αγοράς της Ευρώπης και θέλει έως το 2025 να πουλά περισσότερα από 1,5 εκατ. αυτοκίνητα, όταν φέτος εκτιμά πως θα πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητα.