Η Subaru κλείνει όλα τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία λόγω έλλειψης τσιπ

Σχετικά άρθρα

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζεται, και δεν φαίνονται σημάδια εξομάλυνσης της παραγωγής για τουλάχιστον 8 με 10 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Η Subaru ανακοίνωσε ότι επηρεάζεται σημαντικά και γι’αυτό θα κλείσει όλα τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τα εργοστάσια Gunma, Yajima και Oizumi, με τα δύο πρώτα να παράγουν όλα τα μοντέλα της εταιρίας και το τρίτο να κατασκευάζει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

Και οι τρεις εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές για τέσσερις εργάσιμες ημέρες από τις 7 Σεπτεμβρίου. Σε δήλωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της παύσης της παραγωγής δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Subaru κάνει τέτοια κίνηση καθώς έκλεισε το εργοστάσιο της Yajima τον Απρίλιο για 13 ημέρες, με τη Subaru να μην κάνει καμία αναφορά για την παραγωγή του εργοστασίου της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ που επίσης έχει κλείσει στο παρελθόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...