Πριν ένα μήνα, η Volkswagen ανακοίνωσε την υποστήριξη της στο Milton Keynes Pride Festival του 2021, όντας η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, η γερμανική εταιρία αποκάλυψε ένα one-off ID.3, τροποποιημένο κατάλληλα για να πάρει μέρος στο Pride φεστιβάλ, συμβολίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα ποικιλομορφίας και ένταξης της Volkswagen Μεγάλης Βρετανίας.

Το PRID.3 είναι ένα μοναδικό ID.3, που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση στο φεστιβάλ, με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του αυτοκινήτου -εμπνευσμένο από το ψυχεδελικό μοτίβο του καμουφλάζ που χρησιμοποιήθηκε στα πρωτότυπα δοκιμών του ID.3- αποτυπωμένο στα χρώματα της Progress Pride σημαίας. Αυτό το μοτίβο και το ίδιο το αυτοκίνητο, καθορίζουν τη νέα σχέση της Volkswagen με το Pride κίνημα και αντιπροσωπεύουν την γιορτή της διαφορετικότητας και ένταξης.

Αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού του αυτοκινήτου είναι η ενσωμάτωση των έντεκα χρωμάτων της σημαίας Progress Pride -με το παραδοσιακό κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ να συνδυάζεται με μαύρο και καφέ, για να αντιπροσωπεύει τους έγχρωμους LGBTQ+. Το ροζ, γαλάζιο και λευκό αφορά τα τρανς άτομα και όλα τα χρώματα συγχωνεύονται το ένα με το άλλο, σε ένα ομπρέ εφέ.