Δες τη Lamborghini Aventador SVJ να πιάνει άνετα 332 χλμ/ώρα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini κατασκεύασε συνολικά 963 Aventador SVJ και μια εξ’αυτών βρέθηκε σε τμήμα των γερμανικών Autobahn που δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας, και στο παρακάτω video θα δεις το ιταλικό supercar να πιάνει εύκολα και άνετα τα 332 χλμ/ώρα.

Η Aventador SVJ φορά τον ατμοσφαιρικό 6,5-λίτρων V12 κινητήρα της που αποδίδει 770 άλογα και 720 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω του 7-τάχυτο αυτόματου κιβωτίου (ISR) μονού συμπλέκτη, το οποίο έχει εξελιχθεί για ταχύτερη απόκριση.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.525 κιλά (στεγνό), και επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτ., από τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. Για την επιβράδυνση της φροντίζουν οι κεραμικοί δίσκοι, και για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα) χρειάζεται μόλις 30 μέτρα.

Το ιταλικό supercar έχει μεγάλους αεραγωγούς στο πίσω μέρος του, ενώ ακόμα διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει μια εντελώς νέα οροφή από ανθρακονήματα, νέο carbon κάλυμμα του κινητήρα το οποίο τον κρύβει, νέοι αεραγωγοί, τεράστιος διαχύτης, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante.

Επίσης διαθέτει τις ενεργές αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), το οποίο βρίσκεται στην δεύτερη γενιά του. Έτσι, οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν αυξήσει την παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 40% σε σχέση με την “απλή” Aventador και παράλληλα έχουν μειώσει την αντίσταση του αέρα (drag) κατά 1%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...