Δώδεκα μήνες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Praga Cars ανακοινώνει σήμερα ότι το πρώτο της ενιαίο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, σε συνεργασία με την Britcar Endurance.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του φετινού Britcar Endurance -με εννέα R1 να αγωνίζονται στην κατηγορία Praga- η Praga Cars δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 16 αυτοκίνητα στο grid για τον προγραμματισμένο πρώτο γύρο του Praga Cup στο Silverstone, τον Μάρτιο του 2022, αλλά και για τη σεζόν του 2023.

Η Praga Cars σκοπεύει να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το Praga Cup ενόψει του τελικού αγώνα αντοχής Britcar στο Donington Park, στις 23/24 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα, η Praga αναβάθμισε το R1, και πλέον αυτό έχει σώμα κατασκευασμένο από carbon και zylon, με το βάρος του να ανέρχεται σε μόλις 643 κιλά. Επίσης διαθέτει βελτιωμένο bodykit που παράγει 15% περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση, ενώ παράλληλα μειώνει την αντίσταση κατά 5%.

Μηχανικά, ο 2,0-λιτρος turbo κινητήρας προερχόμενος από την Renault, αποδίδει 365 άλογα με 410 Nm ροπής και έχει νέο λογισμικό που βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, ενώ έχει και ομαλότερη καμπύλη ισχύος.

Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος στροφών, με το ρεζερβουάρ καυσίμου να έχει αυξηθεί κατά 50% και να αγγίζει πλέον τα 92 λίτρα. Το αγωνιστικό φέρει επίσης νέους προβολείς αλλά και ρυθμιζόμενα πεντάλ.