Με την κυκλοφορία του Model Y να έχει μόλις ξεκινήσει και στην ελληνική αγορά, η μεγάλη ζήτηση που απολαμβάνει το μεσαίο SUV της αμερικάνικης εταιρίας έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσει τον χρόνο αναμονής για τις παραδόσεις των αυτοκινήτων.

Στην Ευρώπη, και κατ’επέκταση στη χώρα μας, τα Model Y έρχονται από την Κίνα, με το εργοστάσιο να μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση της αγοράς, και γι’αυτό αν παραγγείλει κάποιος σήμερα ένα Model Y θα το παραλάβει -σύμφωνα με την Tesla- τον ερχόμενο Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

1

Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι ίδια στην αγορά της Αμερικής, εκεί όπου το Model Y οδεύει στο να ξεπεράσει σε πωλήσεις το ήδη άκρως επιτυχημένο Model 3. Σύμφωνα με τον online configurator της Tesla, ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης για το Model Y (για νέες παραγγελίες) στην Long Range έκδοση είναι πλέον ο Απρίλιος του 2022, ήτοι 8 μήνες από σήμερα, όταν πριν από μια εβδομάδα ήταν ο Μάρτιος, και πριν από δύο εβδομάδες ήταν ο Φεβρουάριος!

2Διάβασε επίσης

Οι τιμές του Tesla Model Y στην Ελλάδα

Το Model Y για την Αμερικάνικη αγορά συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Fremont της Καλιφόρνια, με την Tesla να βιάζεται να ολοκληρώσει τις εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της στο Τέξας (εκεί που θα παράγεται και το Cybertruck), ώστε να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση του μοντέλου.