Η Hyundai απολαμβάνει μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Αμερικής για το Palisade, με το μεγάλο κορεάτικο SUV να είναι το τέταρτο best-selling μοντέλο της εταιρίας τον Αύγουστο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του χρόνου, η Hyundai έχει πουλήσει 56.700 αυτοκίνητα του Palisade, νούμερο που είναι μεγαλύτερο από όσα πούλησε όλο το 2020.

Τούτου λεχθέντος, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Hyundai εξετάζει τις επιλογές της για να υπερκεράσει την έλλειψη σε ημιαγωγούς, ώστε να αυξήσει την παραγωγή του Palisade. Το τελευταίο παράγεται στο εργοστάσιο της Hyundai στο Ulsan της Κορέας, μαζί με το νέο Staria. Το εργοστάσιο εξάγει 6.000 με 7.000 Palisade μηνιαίως στην αγορά της Αμερικής, όταν η ζήτηση του είναι 8.000 με 9.000 μονάδες.

Η μεταφορά της παραγωγής στα εργοστάσια της Hyundai στην Αμερική δεν είναι μέσα στις επιλογές της εταιρίας, με μια λύση που εξετάζεται είναι η αναδιανομή της παραγωγής των μοντέλων που συναρμολογούνται σε διάφορα εργοστάσια της Hyundai στην Κορέα. Το Staria θα μπορούσε να μεταφερθεί στο εργοστάσιο Jeonju, κάτι όμως που αντιτίθεται έντονα στο εργατικό σωματείο του Ulsan Plant 4.

Η παραγωγή του Palisade μπορεί επίσης να μεταφερθεί στο εργοστάσιο Jeonju, αλλά αυτό είναι φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, μιας και το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο για την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων.