Κλείνει εργοστάσιο της Opel τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

Σχετικά άρθρα

Εξαιτίας της έλλειψης σε τσιπ, η Stellantis ανακοίνωσε πως κλείνει το εργοστάσιο της Opel στη πόλη Eisenach της Γερμανίας μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους.

Στην ανακοίνωσή της η Stellantis αναφέρει:

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Σε αυτήν την απαιτητική και αβέβαιη κατάσταση, η Stellantis σχεδιάζει να κάνει προσαρμογές στην παραγωγή.

Το κλείσιμο του εργοστασίου έφερε αντιδράσεις από τους περίπου 1.300 εργαζομένους του, με το συνδικάτο των εργαζομένων IG Metall να δηλώνει πως πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Opel κατασκευάζει το Grandland, ενώ παλαιότερα κατασκεύαζε τα Adam και Corsa. Η Opel εκτιμά πως το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές του 2022, υπό την προϋπόθεση πως το επιτρέπουν οι αλυσίδες εφοδιασμού. Το Opel Grandland κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Stellantis στο Sochaux της Γαλλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...