Εξαιτίας της έλλειψης σε τσιπ, η Stellantis ανακοίνωσε πως κλείνει το εργοστάσιο της Opel στη πόλη Eisenach της Γερμανίας μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους.

Στην ανακοίνωσή της η Stellantis αναφέρει:

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Σε αυτήν την απαιτητική και αβέβαιη κατάσταση, η Stellantis σχεδιάζει να κάνει προσαρμογές στην παραγωγή.

Το κλείσιμο του εργοστασίου έφερε αντιδράσεις από τους περίπου 1.300 εργαζομένους του, με το συνδικάτο των εργαζομένων IG Metall να δηλώνει πως πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Opel κατασκευάζει το Grandland, ενώ παλαιότερα κατασκεύαζε τα Adam και Corsa. Η Opel εκτιμά πως το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές του 2022, υπό την προϋπόθεση πως το επιτρέπουν οι αλυσίδες εφοδιασμού. Το Opel Grandland κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Stellantis στο Sochaux της Γαλλίας.