Την περασμένη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, συνέβη ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην πίστα του Nurburgring Νordschleife, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη στις 17:50 σε περιόδου Touristenfahrten, όπου η πίστα είναι ανοιχτή για το κοινό, και μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει να τρέξει, είτε με δικό του αυτοκίνητο, είτε με κάποιο από τις πολλές εταιρίες ενοικιάσεως που υπάρχουν περιμετρικά της πίστας.

Μια Porsche 911 GT3 εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα, άρχισε να βγάζει καπνό και να χάνει παραφλού από το σύστημα ψύξης του. Ο οδηγός της Porsche κατάλαβε άμεσα το πρόβλημα και σταμάτησε δεξιά, πάνω στο χορτάρι κοντά στην στροφή Bergwerk. Η συγκεκριμένη στροφή είναι “τυφλή” και τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, όπως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μεγάλη ποσότητα παραφλού που χύθηκε στην άσφαλτο, ήταν η αιτία να χάσει τον έλεγχο ένα Mazda MX-5, που έπεσε πάνω στο φορτηγό οδικής βοήθειας, που είχε πάει για να μαζέψει την Porsche. Το Mazda MX-5 χτύπησε πάνω στο φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον 34χρονο οδηγό του να χάνει με τραγικό τρόπο τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος οδηγός του MX-5 ήταν συχνός επισκέπτης της “Πράσινης Κόλασης”.

Εξαιτίας αυτού, ενεπλάκησαν δέκα οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο μοτοσικλέτες, όντας το χειρότερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο Nurburgring. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν επτά άτομα, τα πέντε σοβαρά. Οι υπεύθυνοι του Nurburgring Nordschleife διέκοψαν την κυκλοφορία σε όλα τα τμήματα της πίστας, ενώ περιπολικά, ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο προσέγγισαν το σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.