Η J.D Power δημοσίευσε τη νέα US Experience Index μελέτη που δείχνει την απόδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών στον τομέα των τεχνολογιών που προσφέρουν στα μοντέλα τους. Φέτος είναι η έκτη χρονιά που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη έρευνα που συνδυάζει το επίπεδο υιοθέτησης νέων τεχνολογιών με το πόσο καλά ή κακά εφαρμόζονται αυτές στα αυτοκίνητα.

1

Η μελέτη αναλύει 36 τεχνολογίες, οι οποίες χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: άνεση, αυτοματισμοί έκτακτης ανάγκης, ενέργεια και βιωσιμότητα, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Στη φετινή έρευνα ρωτήθηκαν 110.827 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων που αγοράστηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2021 και Ιούλιο 2021 στις ΗΠΑ.

2

Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε η Genesis η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 637 πόντους, με την Cadillac να την ακολουθεί με 551 πόντους. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Volvo με 550 πόντους, με την BMW να ακολουθεί με 545 πόντους, ενώ η Mercedes-Benz βρέθηκε στην 5η θέση με 523 πόντους.

3

Στην 6η θέση της συνολικής κατάταξης και πρώτη μη-premium εταιρία αναδείχθηκε η Hyundai με 519 πόντους, με την Kia να την ακολουθεί με 510, ενώ μια θέση πιο πίσω βρέθηκε η Nissan με 502 πόντους. Ο μέσος όρος ήταν 478 πόντοι και στην τελευταία θέση βρέθηκε η Mitsubishi με 373 πόντους.

4

Και σε αυτήν την έρευνα, η J.D Power αναφέρει για την περίπτωση της Tesla πως παρότι η εταιρία του Elon Musk δεν δίνει την σχετική άδεια για να ερευνήσει τα αυτοκίνητά της σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν απαιτείται η σχετική άδεια της Tesla και έτσι έγινε ο υπολογισμός της στη συγκεκριμένη έρευνα, συγκεντρώνοντας 668 πόντους, που θα την κατέτασσαν στην 1η θέση.