Τον περσινό Αύγουστο η MG παρουσίασε το facelift της βενζινοκίνητης έκδοσης του ZS, και σήμερα η βρετανική εταιρία μας δείχνει την αντίστοιχη του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Ο λόγος για το ZS EV, το οποίο θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της εταιρίας από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το ανανεωμένο μοντέλο πατά στην επιτυχία του υπάρχοντος ZS EV, το οποίο είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σταθερά μεταξύ των 10 κορυφαίων ηλεκτρικών με τις καλύτερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το facelift του ZS EV χαρακτηρίζεται από εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, βελτιωμένη απόδοση, σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια και ακόμη περισσότερη τεχνολογία. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, το ανανεωμένο ZS EV αποκτά νέο εμπρός μέρος, που το κάνει να διαφέρει από το βενζινοκίνητο ZS, με την μάσκα να είναι κλειστή, βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική του μοντέλου. Επιπλέον, υπάρχει νέα θύρα φόρτισης στο πλάι, με το τολμηρό νέο πρόσωπο να ξεκινά από τους LED προβολείς με τα διακριτικά φώτα ημέρας. Διαθέτει επίσης επανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα και νέους τροχούς.

Το νέο ZS EV προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού και δύο χωρητικότητες για την μπαταρία. Για τον λόγο αυτό, η MG παρουσιάζει δύο νέα ονόματα εκδόσεων, το ZS EV SE και το ZS EV Trophy. Η μεγάλη μπαταρία έχει χωρητικότητα 72 kWh και προσφέρει μια αυτονομία 440 χλμ. με μια φόρτιση, σε σύγκριση με τα 262 χλμ., που έχει το υπάρχον μοντέλο (βάσει μετρήσεων WLTP). Με την μικρή μπαταρία των 51 kWh, η αυτονομία αγγίζει τα 320 χλμ. και θα είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία με AC φορτιστή έως 7 kW, αλλά και με DC ταχυφορτιστή έως 76 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη μπαταρία των 72 kWh μπορεί να επαναφορτίσει από 0-100% σε 10,5 ώρες με τον standard φορτιστή των 7 kW, ή σε μόλις 42 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια νέα οθόνη αφής 10,1 ιντσών σε στιλ tablet, με νέα γραφικά και βελτιωμένη λειτουργικότητα για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ το ZS EV facelift διαθέτει επίσης νέο πίνακα οργάνων και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου.