Μετά το CarPlay, η Apple θέλει να ελέγχεις με το iPhone και τον κλιματισμό, τα καθίσματα κλπ του αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Το CarPlay είναι ένα πρότυπο της Apple που επιτρέπει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου να γίνει ο “καθρέφτης” της οθόνης και το χειριστήριο για μια συσκευή με iOS λειτουργικό, ήτοι το iPhone. Το CarPlay είναι διαθέσιμο από το iPhone 5 που τρέχει iOS 7.1 ή μεταγενέστερη έκδοση του.

Επτά χρόνια αφότου το CarPlay άλλαξε τον τρόπο που εκατομμύρια από εμάς επικοινωνούμε, πλοηγούμαστε και ακούμε μουσική μέσα στα οχήματά μας, η Apple θέλει να επεκτείνει την επιρροή του CarPlay στα αυτοκίνητα.

Τελευταίο της project είναι το “IronHeart”, όπου η Apple εξελίσσει την τεχνολογία που θα επιτρέπει στο iPhone να έχει πρόσβαση και να ελέγχει το σύστημα κλιματισμού ενός αυτοκινήτου. Εκτός αυτού, μέσω του κινητού ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τις συχνότητες (μπάσα, μεσαία, πρίμα) του ηχοσυστήματος, την ισορροπία του ήχου που παίζεται μέσω των ηχείων, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθισμάτα και άλλες λειτουργίες.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο τηλέφωνο και όχι στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος, όπως το Android Automotive. Το τελευταίο αναπτύχθηκε από την Google, την Intel και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και σχεδιάστηκε για να ενσωματώνεται στο λειτουργικό των εργοστασιακών οχημάτων.

Αντ ‘αυτού, το IronHeart μοιάζει με το HomeKit της Apple, το οποίο σου επιτρέπει να ελέγχεις λειτουργίες όπως τα φώτα, τις κάμερες, τους θερμοστάτες και τις πρίζες στο σπίτι του μέσω των smartphone της Apple.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...