Elon Musk: Η παραγωγή του Tesla Model Y στο εργοστάσιο της Γερμανίας θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, στο περιθώριο της εκδήλωσης Gigafactory County County Fair, και από εκεί ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι η Tesla θα κατασκευάζει την δική της μπύρα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της αμερικάνικης εταιρίας έκανε γνωστό ότι η συναρμολόγηση του Model Y θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος, ήτοι κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο. Ωστόσο, το Gigafactory Berlin-Brandenburg δεν θα λειτουργήσει από την αρχή στο μέγιστο της δυναμικής του, με τον Musk να ελπίζει ότι το εργοστάσιο θα κατασκευάζει μεταξύ 5.000 και 10.000 οχημάτων την εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2022.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί αυτός ο όγκος παραγωγής από ό,τι χρειάστηκε για την κατασκευή του εργοστασίου. Η Tesla έχει ως στόχο να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εν λόγω εργοστάσιο και να απασχολεί έως και 12.000 υπαλλήλους.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Musk δήλωσε στην φετινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla ότι ακόμη και σε ένα ιδανικό σενάριο, θα χρειαστούν ρεαλιστικά τουλάχιστον 30 ή 40 χρόνια για να αντικατασταθεί κάθε αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γη με ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Τέλος, ο Musk επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του πολυαναμενόμενου Tesla Roadster θα ξεκινήσει το 2023, όπως ακριβώς και του Cybertruck. Ο Musk απέδωσε την καθυστέρηση στα αποτελέσματα της πανδημίας της Covid, καθώς και στα προβλήματα με την προμήθεια των ανταλλακτικών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...