Hypermiling ρεκόρ για το Toyota Mirai, με 5,65 κιλά υδρογόνου διένυσε 1.360 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ένα Toyota Mirai έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου, διανύοντας 1.003 χλμ. στους δρόμους του Παρισιού.

Τον περασμένο Αύγουστο, όμως και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 23-24 Αυγούστου, δύο επαγγελματίες οδηγοί (0 Wayne Gerdes και ο Bob Winger), εξειδικευμένοι σε hypermilling αποστολές, πέτυχαν νέο ρεκόρ Guinness διανυθείσας απόστασης και χαμηλότερης κατανάλωσης υδρογονοκίνητου αυτοκινήτου. To Mirai κατάφερε να διανύσει 1.360 χλμ στις Η.Π.Α, μέσα σε 2 μέρες, καταναλώνοντας 5,65 κιλά υδρογόνου, κάτι που μεταφράζεται σε κατανάλωση 415 γρ. υδρογόνου ανά 100 χλμ.

Η απόπειρα έγινε στην Καλιφόρνια και την πρώτη μέρα η οδήγηση περιελάβανε κυρίως κίνηση σε αυτοκινητόδρομο, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, διανύοντας 761 χλμ. Την δεύτερη, το Mirai βρέθηκε και σε δρόμους με βαριά κίνηση, σε ώρα αιχμής, γι’αυτό και διένυσε 599 χλμ., με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η Toyota εκτιμά πως ένα συμβατικό μοντέλο βενζίνης θα εξέπεμπε περίπου 301,6 κιλά CO2 στην ίδια απόσταση, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι ο ανεφοδιασμός του Mirai με υδρογόνο χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...