Η μεγαλύτερη χαλυβουργική εταιρία της Ιαπωνίας, η Nippon Steel Corp. δήλωσε πως μήνυσε την Toyota και την κινέζικη Baoshan Iron & Steel Co Ltd (Baosteel) για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της.

Η Nippon Steel ζητά αποζημίωση 20 δισεκατομμυρίων γιεν (152 εκατομμύρια ευρώ) από κάθε εταιρεία, ισχυριζόμενη ότι οι δύο εταιρείες έχουν παραβιάσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της σε μη προσανατολισμένα φύλλα μαγνητικού χάλυβα που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η Toyota δήλωσε πως είναι “πολύ λυπηρή” η μήνυση της Nippon Steel, προσθέτοντας πως δεν είχε διαπιστώσει προβλήματα παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πριν υπογράψει συμφωνία προμήθειας με τη χαλυβουργία.

Η Nippon Steel, προμηθεύτρια της Toyota, στη μήνυση της αιτείται να απαγορευτεί στη Toyota να κατασκευάζει και να πουλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά φύλλα χάλυβα που φέρονται να παραβιάζουν τα διπλώματά της.

Εκπρόσωπος της Nippon Steel, της 5ης μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρίας στον κόσμο, ανέφερε πως η εταιρία του αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση καθώς δεν μπόρεσε να επιλύσει το θέμα μέσω συζητήσεων και με τις δύο εταιρείες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Nippon Steel κατέθεσε μήνυση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Toyota.