Γερμανία: Δικαστής διέταξε 23χρονο να πουλήσει την BMW 440i επειδή προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Δικαστής από το Λούντβιχσμπουργκ της Γερμανίας, μια πόλη κοντά στη Στουτγάρδη, καταδίκασε έναν 23χρονο να χάσει το δίπλωμα οδήγησής του για ένα ολόκληρο έτος, ενώ του δόθηκε προθεσμία τριών μηνών για να πουλήσει την BMW 440i του με την οποία προσπάθησε να διαφύγει από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο.

Από την πώληση του αυτοκινήτου θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο, ενώ αν δεν καταφέρει να το πουλήσει, τότε το αυτοκίνητο θα κατασχεθεί.

Όλα έγιναν τον Απρίλιο του 2021 όταν ο άνδρας βρισκόταν σε μια πλατεία του Λούντβιχσμπουργκ και έκανε burnouts. Όταν έφτασε η αστυνομία σκέφτηκε πως ήταν σωστό να φύγει από το σημείο για να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον καταδιώξουν μέσα στους δρόμους της πόλης, αλλά το περιπολικό απέδιδε 194 άλογα και δεν μπορούσε να φτάσει την 440i των 326 ίππων. Ο 23χρονος παραβίασε πολλά κόκκινα φανάρια και ανέβηκε σε πολλά πεζοδρόμια, κάτι που αρνήθηκε, αλλά παραδέχτηκε πως κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, άνω των 120 χλμ/ώρα.

Στην απολογία του στο δικαστήριο παραδέχτηκε πως πανικοβλήθηκε όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί επειδή ήταν αγχωμένος από τα εκτεταμένα lockdowns και τους περιορισμούς που ίσχυαν στην περιοχή εξαιτίας της πανδημίας, που είχαν επηρεάσει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή. Όπως ισχυρίστηκε, μόλις υποχώρησε ο πανικός παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Το δικαστήριο του έδωσε εύσημα που πήγε σε ψυχολόγο στο διάστημα μεταξύ της σύλληψής και της καταδίκης του, αλλά όπως είπε ο δικαστής:

Ένα γρήγορο αυτοκίνητο δεν είναι παιχνίδι, αλλά γίνεται όπλο. Ο νεαρός άνδρας θα μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά μια μητέρα με ένα καρότσι ή έναν πεζό κατά τη διάρκεια της απόδρασής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW δοκιμάζει την i4 M με 4 ηλεκτροκινητήρες

Δοκιμές εξέλιξης με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό M μοντέλο διεξάγει αυτή τη περίοδο η BMW, με την i4 M να έχει 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr