Όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο, η Tesla αύξησε την αυτονομία του Model 3, αλλάζοντας ταυτόχρονα την ονομασία της βασικής έκδοσης του best-seller ηλεκτρικού μοντέλου παγκοσμίως. Έτσι, η τελευταία πλέον ονομάζεται απλά RWD, “χάνοντας” την ονομασία Standard Range, με την αυτονομία να ανακοινώνεται στα 491 χλμ., σύμφωνα με WLTP.

Η εν λόγω έκδοση του Model 3 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, και επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. Η τιμή του Model 3 RWD στην Ελλάδα ορίζεται στα €48.590, χωρίς επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, με εκτιμώμενη παράδοση τον προσεχή Φεβρουάριο.

Ακολουθεί, η έκδοση Long Range του Model 3, η οποία διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα) και η αυτονομία της ανακοινώνεται στα 614 χλμ., πάντα σύμφωνα με WLTP. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,4 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 233 χλμ/ώρα. Η τιμή του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα €54.990, χωρίς επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, και ο χρόνος παράδοσης είναι μόλις ένας μήνας.

Τέλος, στο Model 3 Performance η αυτονομία του με μια φόρτιση ανακοινώνεται στα 547 χλμ., με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε μόλις 3,3 δευτ. και η τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα. Η τιμή της έκδοση ξεκινά από τα €60.990, χωρίς επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, με εκτιμώμενη παράδοση τον προσεχή Φεβρουάριο.