Τον περασμένο Μάρτιο η Mini παρουσίασε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για το πρωτάθλημα της Formula E, και από χθες το βράδυ αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα για λίγες ημέρες.

Ο λόγος για ένα ηλεκτρικό Mini Cooper SE, το οποίο, όμως, αντλεί έμπνευση από το John Cooper Works GP. Το πλήρες όνομα του είναι Electric Pacesetter inspired by JCW, με το αυτοκίνητο να αντικαθιστά το BMW i8, το οποίο ήταν προηγουμένως το αυτοκίνητο ασφαλείας του πρωταθλήματος.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τις απαραίτητες επεμβάσεις για να γίνει πιο γρήγορο, ενώ μας δείχνει ότι το μέλλον των John Cooper Works είναι “ηλεκτροποιημένο”. Το αυτοκίνητο διαθέτει το bodykit του Mini JCW GP, όπως τα φαρδύτερα φτερά, νέο εμπρός splitter, σπορ πλαϊνές ποδιές, μεγάλη αεροτομή οροφής και διαχύτη.

Πολλά από τα μέρη είναι προϊόντα 3D εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο carbon, ενώ πατάει σε ελαφριές, σφυρήλατες 18άρες ζάντες, σε δίχρωμη σχεδίαση black-neon/orange που προσδίδουν σημαντικό οπτικό βάθος και πολυπλοκότητα στις ζάντες τεσσάρων ακτίνων του John Cooper Works GP. Οι αντίστοιχες χρωματικές φιλοσοφίες των Mini Electric και John Cooper Works συγχωνεύονται δημιουργώντας μία “statement” εμφάνιση.

Το βασικό χρώμα του αμαξώματος είναι matt silver, που εκτείνεται από μπροστά μέχρι λίγο πιο πίσω από τη μέση του αυτοκινήτου. Αυτοκόλλητη γυαλιστερή ζελατίνα και χρωματική διαβάθμιση δύο σταδίων (από Highspeed Orange σε Curbside Red met) καλύπτει το υπόλοιπο αμάξωμα μέχρι πίσω. Στο πλάι, ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την καρό σημαία φιγουράρει δίπλα σε ένα μεγάλο λογότυπο Mini Electric, που συναντάμε επίσης στη μάσκα, την οροφή και το πίσω τμήμα.

Το αυτοκίνητο έχει σημαντικά μειωμένο βάρος, καθώς ζυγίζει 1.230 κιλά (-130 κιλά σε σχέση με το Cooper SE), αλλά μηχανικά δεν αλλάζει κάτι. Έτσι, το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 135 kW (184 ίππων) και 280 Nm ροπής.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,7 δευτ. (7,3 δευτ. το εργοστασιακό) και τα 0-60 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα (3,9 δευτ το εργοστασιακό). Ακόμα, αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο του Electric Pacesetter, καθώς διαθέτει αγωνιστικές coilover αναρτήσεις. Τέλος, διαθέτει το σύστημα πέδησης από το Mini John Cooper Works GP, ενώ πατά σε ελαστικά Michelin Pilot Sport, διαστάσεων 245/40.