BMW: Στις 29 Νοεμβρίου η παρουσίαση του M υβριδικού SUV

Σχετικά άρθρα

Ο Oliver Zipse, το αφεντικό της BMW αποκάλυψε πως στις 29 του μήνα θα παρουσιαστεί το M υβριδικό SUV της, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το XM, την M έκδοση του X8 που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τον Δεκέμβριο του 2022 και θα παραμείνει στην αγορά μέχρι τον Νοέμβριο του 2027.

Το μοντέλο αναπτύσσεται από το τμήμα M της BMW και κίνηση θα παίρνει από τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 650 άλογα.

Θα φορά ζάντες 21″ έως 23″, μεγάλα φρένα, ενώ στο εσωτερικό του θα συναντάμε Alcantara επενδύσεις και carbon διακοσμητικά.

Έχει κωδική ονομασία G09 και θα διαθέτει 4 ανεξάρτητα ή 5 καθίσματα, με κεκλιμένη γραμμή οροφής, όχι όμως τόσο κεκλιμένη όσο αυτή των X4 και X6. Θα βασίζεται στο πλαίσιο της X7 και αναμένεται να γίνει το ακριβότερο μοντέλο της BMW.

Η X8 θα είναι πιο πολυτελές από την X7 και θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε σε αυτή, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και η M45e έκδοση που θα συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 400 άλογα με 542 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...