Η Xiaomi ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Xiaomi ανακοίνωσε τη δημιουργία της Xiaomi EV Company Limited, της εταιρίας με την οποία ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας εισέρχεται επίσημα στην αγορά των αυτοκινήτων, και δη της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Xiaomi, Lei Jun, το πρώτο της αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, με την Xiaomi να προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του, καθώς ανοίγει 30.000 καταστήματα, τα οποία θα έχουν την μορφή πολυκαταστημάτων, καθώς θα λειτουργούν ως καταστήματα πώλησης τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και ως αντιπροσωπείες αυτοκινήτου.

Σήμερα, γίνεται γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο, το οποίο θα μπορεί να παράγει έως και 300.000 οχήματα ετησίως. Οι αρχές από την πρωτεύουσα της Κίνας αποκάλυψαν ότι το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Η Xiaomi θα χτίσει επίσης τα κεντρικά της γραφεία για το τμήμα αυτοκινήτων της, καθώς και γραφεία πωλήσεων και έρευνας, στη ζώνη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης του Πεκίνου. Η Xiaomi έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει περί τα 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα