Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi ανακοίνωσε τη δημιουργία της Xiaomi EV Company Limited, της εταιρίας με την οποία εισέρχεται επίσημα στην αγορά των αυτοκινήτων.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Xiaomi EV, με κεφάλαιο 10 δισεκατομμυρίων RMB, που μεταφράζεται σε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

1

Σε δήλωσή της, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι έχει περάσει τους τελευταίους πέντε μήνες διεξάγοντας έρευνες αγοράς, επιθεωρήσεις στις αλυσίδας ανεφοδιασμού της βιομηχανίας, ενώ πραγματοποίησε επισκέψεις σε πάνω από 10 συνεργάτες του κλάδου. Επιπλέον, σε λιγότερο από ένα μήνα, είχε λάβει πάνω από 20.000 βιογραφικά, και αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει μια ομάδα με 300 υπαλλήλους.

2

Τον περασμένο Μάρτιο, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περί τα 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.