Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Morgan ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το Plus 8 GTR, και σήμερα η βρετανική εταιρία έκανε γνωστό ότι ολοκλήρωσε την συναρμολόγηση του πρώτου αυτοκινήτου. Το Plus 8 GTR είναι το δεύτερο ειδικό project της Morgan μέσα στο τρέχον έτος, μετά το Plus Four CX-T, με τη νέα ειδική έκδοση του μοντέλου να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 9 αυτοκίνητων.

Το Plus 8 GTR είναι το πρώτο από τα “αρκετά” ειδικά μοντέλα της Morgan και ένα από τα πιο ακραία μοντέλα της, ενώ ακολουθεί τα βήματα του Aero GT, του one-off SP1 και του ένδοξου Aeromax. Αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό “Big blue” GT της δεκαετίας του ’90, με το πρώτο Plus 8 GTR να είναι βαμμένο στο γαλάζιο (Yas Marina Blue) χρώμα.


Η παραγωγή του Plus 8 έληξε το 2018, ωστόσο ένας αριθμός σασί και κινητήρων του αυτοκινήτου που είχαν αγοραστεί για ένα project άλλης εταιρίας, αγοράστηκαν πίσω από την Morgan, και θα χρησιμοποιηθούν για το GTR. Μηχανικά, το Plus 8 GTR χρησιμοποιεί τον 4,8-λίτρων (N62) ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της BMW, απόδοσης 375 ίππων. Αυτό κάνει το Plus 8 GTR το πιο δυνατό Morgan που παράχθηκε ποτέ, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο, είτε με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Και τα εννέα αυτοκίνητα θα είναι παραμετροποιημένα στις επιθυμίες του κάθε αγοραστή, με την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας να δίνει σε κάθε αυτοκίνητο ιδιαίτερη προσοχή.