Ο απόηχος του επεισοδιακού GP στο Abu Dhabi, όπου έκρινε τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, δεν έχει κοπάσει ακόμα, καθώς η Mercedes-AMG δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

Την ερχόμενη Πέμπτη ολοκληρώνονται οι 96 ώρες, που έχει προθεσμία για το αν θα συνεχίσει την δράση της και καταθέσει επίσημα έφεση στο Διεθνές Εφετείο της FIA, ενώ αν και το Εφετείο απορρίψει την έφεση της, τότε η ομάδα έχει το δικαίωμα να πάει την υπόθεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Εκτός αυτού, όμως, δημοσιεύτηκε η συνομιλία του Lewis Hamilton με τον μηχανικό του, μέσω της ενδοεπικοινωνίας, κατά τον τελευταίο γύρο του αγώνα στην πίστα της Yas Marina και όταν τον είχε προσπεράσει ο Max Verstappen, αμέσως μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Έτσι, παρότι κατά την απονομή των επάθλων ο Βρετανός ήταν πολύ προσεκτικός και προσγειωμένος στις δηλώσεις του, όταν οι σφυγμοί του χτυπούσαν “κόκκινο” ο Hamilton ήταν εκνευρισμένος, βλέποντας να χάνει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του. Όπως θα ακούσεις από το παραπάνω team radio, τα συναισθήματά του αποτυπώνονται πλήρως τέσσερις στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, λέγοντας:

Ο αγώνας χειραγωγείται, φίλε (This is getting manipulated, man)