Θέση για την περιβόητη απόφαση που έλαβε ο διευθυντής αγώνων της FIA, Michael Masi στο Grand Prix του Abu Dhabi πήρε ο Mika Hakkinen, με τον Φινλανδό να αναφέρει ότι η επανεκκίνηση του αγώνα στην πίστα της Yas Marina ήταν σωστή, παρότι απέμενε ένας γύρος. Πιο συγκεκριμένα, ο Hakkinen θεωρεί ότι ο Masi έκανε τη δουλειά του και θα ήταν πολύ χειρότερα να έπεφτε η αυλαία της σεζόν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αν αυτό έμενε στη πίστα για έναν ακόμη γύρο.

1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 1998 και 1999 τόνισε χαρακτηριστικά:

Ήταν ο διευθυντής του αγώνα, ο Michael Masi σωστός που με εντολή του επιτάχυνε το αυτοκίνητο ασφαλείας, επιτρέποντας τα μονοθέσια του Max Verstappen και του Lewis Hamilton να δώσουν μάχη για ένα γύρο; Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χειρότερα αν το παγκόσμιο πρωτάθλημα τελείωνε υπό συνθήκες αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό πραγματικά δεν ήταν εκτός κλίματος.

Η απόφαση του διευθυντή των αγώνων, που αργότερα υποστηρίχθηκε από τους τέσσερις αγωνοδίκες, βασίζεται στην κατανόηση των κανονισμών, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης του να αποφασίζει πότε το αυτοκίνητο ασφαλείας θα επιστρέψει στα pits. Η εξισορρόπηση των αποφάσεων μεταξύ της διασφάλισης της ασφάλειας και του να υπάρχει προώθηση για την διεξαγωγή αγώνα είναι η πιο δύσκολη δουλειά που αντιμετωπίζει ο διευθυντής αγώνων.

Παρατηρώντας το αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της ασφάλειας και για την προώθηση του αγώνα, ο Michael Masi έκανε την δουλειά του. Εάν η Mercedes αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί για το αποτέλεσμα του αγώνα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, οι αποφάσεις που ελήφθησαν και ο τρόπος εφαρμογής των κανόνων θα εξεταστούν λεπτομερώς. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα αποτελέσματα.

Νομίζω ότι η Red Bull Honda έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά, ώστε να νικήσει την Mercedes φέτος και ο Max Verstappen αξίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Lewis Hamilton έχασε το απίστευτο ρεκόρ των 8 τίτλων στο παρά πέντε. Θεωρώ ότι το γεγονός πως ο Βρετανός και ο Valtteri Bottas κατέκτησαν το πρωτάθλημα κατασκευαστών προσφέρει μια ισορροπία. Το μεγαλύτερο κομμάτι από το χρηματικό έπαθλο θα βοηθήσει επίσης.