Μετά από σχεδόν 40 χρόνια κατασκευής και προετοιμασίας μερικών από των καλύτερων αυτοκινήτων δρόμου και αγώνων στον κόσμο με ονόματα άλλων κατασκευαστών. η RML είναι πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του Short Wheelbase “Car Zero”, το πρώτο μοντέλο που φέρει το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας, το οποίο θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή.

To αυτοκίνητο βρίσκεται πλέον στα τελικά στάδια κατασκευής, καθώς έχει τοποθετηθεί το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, οι εξωτερικές επενδύσεις, η καλωδίωση και οι γραμμές φρένων, ενώ και το carbon αμάξωμα έχει βαφτεί σε μπλε χρώμα. Οι φωτογραφίες του άρθρου αποκαλύπτουν το πρωτότυπο προπαραγωγής, με έναν 5,5-λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα να έχει ήδη τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο.

Τα τμήματα από ανθρακονήματα σαρώθηκαν και μετρήθηκαν μετά την “στεγνή” εφαρμογή τους, αποκαλύπτοντας ότι το 99% της δομής είχε ανοχή 2,5 χιλιοστών, ενώ ένα απίστευτο 60% των μερών του αυτοκινήτου είχαν ακρίβεια 1 χιλιοστού. Η προγνωστική μηχανική, χρησιμοποιώντας CAD (σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή) και CFD (υπολογιστική ρευστοδυναμική), είναι ένας τομέας στον οποίο η RML έχει τεράστια εμπειρία, αφού στο παρελθόν της έχουν ανατεθεί πολλά σύνθετα projects για λογαριασμό εργοστασιακών εταιριών.

Η εν λόγω διαδικασία επιταχύνει τους χρόνους ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα εγγυάται ένα πολύ πιο απαιτητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα μόλις κατασκευαστούν τα εξαρτήματα και είναι έτοιμα για τελική συναρμολόγηση.