Το νέο Tesla Model S Plaid είναι αυτή τη στιγμή το πιο γρήγορο καινούριο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις από μια επίσημη αντιπροσωπεία, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε μόλις 2,1 δευτ., ενώ το 400άρι ολοκληρώνεται σε 9,234 δευτ. με ταχύτητα εξόδου τα 244,8 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την NHRA (National Hot Rod Association), την αμερικάνικη ένωση για τους αγώνες dragster, μερικές πίστες dragster απαιτούν την εγκατάσταση αλεξίπτωτου για όσα αυτοκίνητα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώνουν το 1/4 του μιλίου σε χρόνο κάτω των 10 δευτ. και με ταχύτητα εξόδου άνω των 150 μιλίων/ώρα (240 χλμ/ώρα), λόγω του γεγονότος ότι ο χώρος για την την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σε αυτές τις πίστες δεν θα ήταν αρκετός.

Για παράδειγμα, μια από τις πιο διάσημες “ευθείες”, είναι η πίστα της Sonoma Raceway, η οποία έχει αυστηρούς κανόνες για αυτοκίνητα που ολοκληρώνουν τα 400 μέτρα σε χρόνο κάτω των 9,99 δευτ., με το κανονισμό της να αναφέρει:

Οι οδηγοί οχημάτων που κάνουν χρόνο 9,99 ή καλύτερο ή 135 μίλια/ώρα (232 χλμ/ώρα) πρέπει να έχουν έγκυρη αγωνιστική άδεια από τη NHRA και το όχημα πρέπει να συμμορφώνεται με τους γενικούς κανονισμούς του NHRA.

Επιπλέον, απαιτείται ο οδηγός να φορά μια πυρίμαχη φόρμα και κράνος, για όσα αυτοκίνητα είναι τόσο γρήγορα όσο το Plaid.

Ο ιδιοκτήτης ενός Model S Plaid εκδιώχθηκε από την προαναφερθείσα πίστα, επειδή το εργοστασιακό του αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά γρήγορο. Πρώτα, όπως φαίνεται στο βίντεο, το Model S Plaid έτρεξε στο 1/8 μιλίου (200 μέτρα) ενάντια σε μια Ferrari F8 Tributo. Εκτός από το ότι κέρδισε τη Ferrari, το Plaid ολοκλήρωσε το 1/8 του μιλίου σε μόλις 6,135 δευτερόλεπτα.

Αυτή η ταχύτητα είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη προειδοποίηση από τη διοίκηση του dragstrip, με την δεύτερη προειδοποίηση στον οδηγό να ήταν η τελευταία (και τελική), κάτι που οδήγησε στον εκδιωγμό του οδηγού του Plaid. Οι αρχές της πίστας παραδέχτηκαν ότι οι κανόνες του NHRA δεν έχουν ενημερωθεί για να ισχύουν τα παραπάνω νούμερα σε νέα αυτοκίνητα παραγωγής. Έτσι, την επόμενη φορά που ο οδηγός ενός Model S Plaid θα θελήσει να τρέξει στο dragstrip της Sonoma, θα χρειαστεί επίσης ένα roll cage.