Έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από το ατύχημα που είχε τον Ιούνιο του 2020 ο Alex Zanardi, και ο 55χρονος έχει επιστρέψει πλέον στο σπίτι του, προκειμένου να συνεχίσει εκεί, εν μέρει, την αποθεραπεία του.

Σύμφωνα με την γυναίκα του, Daniela Zanardi, η αποθεραπεία του Zanardi είναι μια μακρά διαδικασία, με το πρόγραμμα αποκατάστασης με επικεφαλής γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, νευροψυχολόγους και λογοθεραπευτές να επέτρεψε τη σταθερή πρόοδο του.

Ο Zanardi έφυγε από το νοσοκομείο πριν από μερικές εβδομάδες και όπως τονίζει η γυναίκα του, είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να βρίσκεται στο σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του σε ένα οικείο περιβάλλον. Λόγω της πανδημίας, εδώ και 1,5 χρόνο, για όσο διάστημα βρισκόταν στο νοσοκομείο, μόνο η σύζυγος, ο γιος του και η μητέρα του Zanardi μπορούσαν να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι επισκέψεις επέτρεπαν μόνο ένα άτομο την ημέρα και μόνο για 1,5 ώρα.

Η αποκατάσταση έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε να Zanardi σήμερα να έχει όλο και περισσότερη δύναμη στα χέρια, δύναμη που έχει αυξηθεί κατά πολύ.