Μπορεί η κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi να βελτιώνεται, ωστόσο παραμένει σε νοσοκομειακή περίθαλψη και συνεχίζει την ανάρρωσή του από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί το περασμένο καλοκαίρι. Τα νέα, όμως, γίνονται καλύτερα, καθώς ο 54-χρονος Ιταλός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάντοβα, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στο οικογενειακό του σπίτι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο, που δημοσιεύτηκε το σαββατοκύριακο λέει:

Ο ασθενής έφτασε σε μια φυσική και νευρολογική κατάσταση γενικής σταθερότητας, που επέτρεψε τη μεταφορά του σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες κλινικές ειδικότητες και [πιο κοντά] στο σπίτι της οικογένειας.

Ο ασθενής που έφτασε στο San Raffaele στις 24 Ιουλίου, υπό συνθήκες σοβαρής νευρολογικής και συστημικής αστάθειας, υποβλήθηκε αρχικά σε περίοδο εντατικής ανάνηψης, μετά έκανε χειρουργική επέμβαση, πρώτα για την επίλυση των επιπλοκών λόγω του πρωτοπαθούς τραύματος και στη συνέχεια σε ανοικοδόμηση κρανίου και προσώπου.

Τους τελευταίους δύο μήνες, κατάφερε επίσης να κάνει μια φυσική και γνωστική αποκατάσταση. Όλο το νοσοκομείο εύχεται στον Alex και την οικογένειά του ένα μέλλον προοδευτικής κλινικής βελτίωσης.