Έχει περάσει περισσότερος από ένα χρόνος από το τρομερό ατύχημα που είχε τον Ιούνιο του 2020 ο Alex Zanardi, και ο Ιταλός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν μακρύ δρόμο αποκατάστασης, όπως δήλωσε η γυναίκα του, Daniela Zanardi, συμπληρώνοντας πως ο 54χρονος είναι σε σταθερή κατάσταση αλλά δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει.

Όπως είπε:

Ένα χρόνο μετά το ατύχημα, η κατάσταση του Alex είναι ουσιαστικά σταθερή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ειδική κλινική, όπου υποβάλλεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Αυτό περιλαμβάνει πολυτροπικά και φαρμακολογικά ερεθίσματα υπό την καθοδήγηση γιατρών, φυσιοθεραπευτών, νευροψυχολόγων και λογοθεραπευτών που προσπαθούν να διευκολύνουν την ανάρρωσή του

Είναι σε θέση να παρακολουθεί προγράμματα κατάρτισης τόσο για τον εγκέφαλό του όσο και για το σώμα του. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να μιλήσει.

Μετά από πολύ καιρό σε κώμα, οι φωνητικές χορδές πρέπει να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω της εξάσκησης και των θεραπειών. Εξακολουθεί να έχει πολλή δύναμη στα χέρια του και προπονείται εντατικά στον ειδικό εξοπλισμό.

Είναι ένα πολύ μακρύ ταξίδι και προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλέψεις για το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι.

Ο Zanardi μπήκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις μετά από ατύχημα που είχε στις 19 Ιουνίου 2020, ενώ συμμετείχε σε έναν αγώνα δρόμου στην Ιταλία με χειροποδήλατο.