Οι εργασίες ανακαίνισης της πίστας του Spa Francorchamps συνεχίζονται και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας σε αρκετές στροφές της, ανάμεσά τους και στην διάσημη Eau Rouge. Η χάραξη της πίστας, μήκους 7,004 χλμ δεν θα αλλάξει, αλλά αλλαγές θα γίνουν στα σημεία διαφυγής ορισμένων στροφών.

Συγκεκριμένα στην Eau Rouge η πρόθεση είναι να μετακινηθούν οι εσωτερικές προστατευτικές μπάρες προς τα πίσω, ώστε να μειωθεί η επίδραση “χοάνης” των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όταν μπαίνουν ξανά στην αγωνιστική γραμμή.

Η βελγική πίστα θα ανακαινιστεί και θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια, ενώ θα προστεθούν επιπλέον 13.000 κερκίδες και VIP boxes. Οι αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια είναι απαραίτητες για την επιστροφή αγώνων με μοτοσυκλέτες στη συγκεκριμένη πίστα από το 2022. Συγκεκριμένα στις 4-5 Ιουνίου του 2022 θα διεξαχθεί ο 24χρονος αγώνας Spa EWC Motos.

Έτσι, προκειμένου η πίστα να πάρει την απαραίτητη άδεια FIM Grade C, θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια στις στροφές La Source, Bruxelles και Blanchimont. Επίσης μια νέα κερκίδα θα τοποθετηθεί στην πρώτη στροφή της πίστας, στη La Source.