Στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach που διεξήχθη στα μέσα του Αυγούστου, η συγκεκριμένη McLaren F1 πουλήθηκε για 20,465 εκατ. δολάρια, ποσό που την βάζει στη κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021.

Πρόκειται για την 29η F1 που κατασκεύασε η βρετανική εταιρία και έγινε η ακριβότερη McLaren F1 όλων των εποχών. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1995 και από τότε έχει διανύσει μόλις 387 χλμ., καθώς σχεδόν όλα τα χρόνια τα πέρασε μέσα σε μια ιδιωτική συλλογή. Τα πάντα πάνω της είναι όπως βγήκαν από το εργοστάσιο, μιας και ακόμα τα Goodyear Eagle F1 ελαστικά που φορά είναι τα ίδια που είχε όταν κατασκευάστηκε.

Επιπλέον, ο νέος ιδιοκτήτης πήρε όλα τα παρελκόμενα, όπως την εργαλειοθήκη της Facom, το ειδικό σετ αποσκευών της McLaren, ένα επιπλέον αφαιρούμενο τιμόνι και ένα ρολόι της Tag Heuer με χαραγμένο τον αριθμό πλαισίου, κάτι που προσθέτουν πολλούς “πόντους” για το κάθε απαιτητικό συλλέκτη.

Να θυμίσω ότι μηχανικά κινείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της BMW, 6,1-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 627 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 650 Nm στις 5.600 σ.α.λ.