Τον Μάρτιο του 2020, η κοινοπραξία των SAIC, General Motors και Liuzhou Wuling, η οποία εμπορεύεται οχήματα υπό το όνομα Wuling, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου είναι Hongguang Mini EV.

Η εμπορική πορεία του μικροσκοπικού ηλεκτρικού μοντέλου στη Κίνα ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου του 2020 και οι πωλήσεις του ήταν εξαιρετικά καλές, καθώς η τιμή του μοντέλου κυμαίνεται από μόνο 28.800 yuan (€3.439) και φτάνει μέχρι τα 38.800 yuan (€4.655), με το ηλεκτρικό αστικό μοντέλο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στην αγορά της Κίνας.

Αυτή ακριβώς την επιτυχία ζήλεψε η Dongfeng και παρουσίασε το FenGuang Mini EV. Παρά τις ομοιότητες στη σχεδίαση, τις προδιαγραφές και το όνομα, τα δύο οχήματα δεν έχουν καμία συγγένεια, καθώς η Wuling και Dongfeng είναι ανταγωνιστικές μάρκες.

Όπως βλέπεις, το Dongfeng FenGuang Mini EV υιοθετεί μια σιλουέτα δύο όγκων με κάθετες πλευρές και πίσω άκρο, προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο το συμπαγές του αποτύπωμα. Το μήκος του αυτοκίνητου ανέρχεται σε 2.995 χλστ., το πλάτος σε 1.495 χλστ. και το ύψος σε 1.640 χλστ., με μεταξόνιο να αγγίζει τα 1.960 χλστ., με αυτούς τους αριθμούς να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από τον κύριο ανταγωνιστή του.

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το FengGuang Mini EV φέρει ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 25 kW (34 ίππους), άλογα αρκετά για ένα ελαφρύ όχημα που θα χρησιμοποιηθεί σε αστικά περιβάλλοντα. Όπως μπορείς να μαντέψεις, ο ηλεκτροκινητήρας του FengGuang Mini EV είναι ελαφρώς πιο ισχυρός από αυτόν του HongGuang Mini EV, ο οποίος αποδίδει 20 kW (27 ίππους). Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι οι προδιαγραφές της μπαταρίας και η εκτιμώμενη αυτονομία του μοντέλου της Dongfeng.

Οι πωλήσεις του FengGuang Mini EV θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022 με προσιτή τιμή, που αναμένεται να ξεκινά από περίπου €4.300.